ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

6/recent/ticker-posts

Τι ειναι ο ΦΠΑ Πού πηγαίνει ο ΦΠΑ

 

Reading Time: 4 minutes

Πού πηγαίνει ο ΦΠΑ;

Βραχνάς η καταβολή και απόδοση ΦΠΑ τόσο των καταναλωτών αλλά και των επιχειρήσεων στην Ελλάδα 2.0 αφού τα προς διάθεση προϊόντα είναι ακριβότερα σε σχέση πριν την ένταξη μας στην Ευρωπαϊκή Κοινότητα.

Ο καταναλωτής δε είναι ο πιο ζημιογόνος από τις επιχειρήσεις και αυτό το αντιλαμβάνεται ο κάθε Έλληνας γιατί σε κάθε συναλλαγή καταβάλει και τίμημα ΦΠΑ (%) επί της τελικής τιμής  των προϊόντων η τις υπηρεσίες των παροχών, από ένα καφέ που θα αγοράσει ,τα ψώνια του σε σούπερ μάρκετ ,το ρεύμα του και ότι έχει σχέση με την καθημερινότητα του.

Ο δε επιχειρηματίας είναι υπόχρεος απόδοσης ΦΠΑ  κάθε μήνα η τρίμηνο  ανάλογα με το αντικείμενο εργασιών του ,αν δεν αποδώσει τον ΦΠΑ θα υποστεί είτε φορολογικό πρόστιμο είτε θα του ασκηθούν ποινικές διώξεις!!!!!

Ο ΦΠΑ είναι καθαρά  Ευρωπαϊκός  φόρος που θέσπισε η Ευρωπαϊκη Κοινότητα στα κράτη μέλη της.

Προκειμένου να υπάρξει μία ενιαία εναρμόνιση στην έμμεση φορολογία των κρατών-μελών της ΕΟΚ, το έτος 1957 διορίζεται από την Κομμισιόν (Ευρωπαϊκή Επιτροπή) μια ειδική επιτροπή φορολογικής εναρμόνισης με πρόεδρο τον καθηγητή Neumark. Η Επιτροπή Νιούμαρκ όπως καθιερώθηκε να λέγεται εξετάζοντας τις μέχρι τότε πρακτικές ανά τον κόσμο, μετά από πολλές συζητήσεις πρότεινε την κατάργηση όλων των εφαρμοζομένων εσωτερικών (εθνικών) σωρευτικών φόρων κύκλου εργασιών και την αντικατάστασή τους μ΄ ένα μόνο φόρο, τον Φ.Π.Α., που εφάρμοζε επιτυχώς την εποχή εκείνη η Γαλλία σε κάθε στάδιο συναλλαγής πάνω στη προστιθέμενη αξία.

Την Συνθήκη ένταξης της Ελλάδας την υπόγραψε στις 19/11/1979 ο <<Εθνάρχης Κ. Καραμανλής>> και μετέπειτα Πρόεδρος της Δημοκρατίας.  Στην Ελλάδα καθιερώθηκε την 1η Ιανουαρίου 1987 ύστερα από απόφαση του τότε υπουργού Οικονομικών Δημήτρη Τσοβόλα (νόμος 1642 της 21ης Αυγούστου 1986) με τρίχρονη καθυστέρηση (επρόκειτο να τεθεί σε εφαρμογή την 1η Ιανουαρίου 1984, όμως η Ελλάδα ζήτησε αναβολή για τεχνικού χαρακτήρα δυσκολίες) και ο συντελεστής του ήταν 6% για είδη λαϊκής κατανάλωσης, 18% για υπηρεσίες και 36% για είδη πολυτελείας. Για ένα μικρό χρονικό διάστημα η εφαρμογή του προκάλεσε αρρυθμία στην αγορά. Οι πρώτοι που πλήρωσαν τον φόρο, ήταν οι πελάτες των κέντρων διασκέδασης όπου γιόρτασαν το πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν, με τον συντελεστή του 36%.

Σήμερα ο Φ.Π.Α. ορίζεται από τον Νόμο 2859/2000 (δημοσιεύθηκε στo ΦΕΚ Α’ 248/07-11-2000) και σύμφωνα με την πιο πρόσφατη αναθεώρησή του, ως είδος έμμεσου φόρου που επιβάλλεται στις συναλλαγές σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια εκτός από την περιοχή του Αγίου Όρους και των υπαγομένων σ΄ αυτό.

 

Πολλοί βέβαια θα νομίζουν ότι ο ΦΠΑ εισέρχεται στα ταμεία του Ελληνικού Κράτους.

Κάνουν μεγάλο λάθος !!!!!!!

Και αν σας έλεγα ότι ο ΦΠΑ εφαρμόστηκε με το άρθρο 127 της Συνθήκης που υπόγραψε ο προπάτορας της Δημοκρατίας Κ. Καραμανλής αποκλειστικά για να έχει έσοδα η Ευρωπαϊκή Ένωση;

 

 

Καταβάλλεται εξ ολοκλήρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση το καταβάλλουν δε όλα τα κράτη μέλη και αντιστοιχεί στο 11% του προϋπολογισμού της.

 

 

Ο προϋπολογισμός του 2024 προβλέπει ότι  τα έσοδα από φόρους αναμένεται να ανέλθουν σε 62,960 δις. ευρώ, με το 38,7% να προέρχονται από το ΦΠΑ που σημαίνει 24,365 δις ευρώ ο οποίος ΦΠΑ θα αποδοθεί στην ΕΕ.

Με λίγα λόγια αν υπολογίσουμε από το 1986 έως σήμερα τι έχουμε αποδώσει στην Ευρωπαϊκή Ένωση μόνο για το ΦΠΑ για να λειτουργεί και να σου επιβάλλει κοινοτικές οδηγίες το ποσό είναι τεράστιο και ξεπερνάει τρις ευρώ.

Ποιός όμως σε έχει ενημερώσει που πηγαίνει ο ΦΠΑ;

Όλοι αυτοί οι <<βολευτές>> που κάθονται στα έδρανα της Βουλής πότε σου είπαν ότι ο φόρος του ΦΠΑ πηγαίνει στην Ευρωπαϊκή Ένωση και ουδέποτε έχει μπει στα Ελληνικά ταμεία ούτε δεκάρα τσακιστή ; Όλοι αυτοί οι <<ευρωβολευτές>> που κάθονται στα Ευρωπαϊκά έδρανα πότε σε ενημέρωσαν ότι ο φόρος του ΦΠΑ πηγαίνει στα ταμεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και από τα ίδια ταμεία πληρώνονται και οι ίδιοι;

Φρόντισαν όμως να ψηφίσουν ότι θα σε πτωχεύσουν , ότι θα σου πάρουν το σπίτι, ότι θα σου κατασχέσουν τους λογαριασμούς σου, ότι θα σου μειώσουν την σύνταξη τον μισθό,   ότι σου ακρίβυναν τα καύσιμα, σου ακρίβυναν την θέρμανση ,σε έβαλαν να διαλέξεις πράσινο ,κόκκινο, κίτρινο, μπλε τιμολόγιο  ενέργειας, σου έδωσαν αυτό το υπέροχο καλάθι της νοικοκυράς για να μην έχεις παράπονο ότι δεν  σε φροντίζουν, σου ξεπούλησαν λιμάνια, τρένα  ,υγεία ,παιδεία, βιομηχανία αλλά όμως σε έχουν υπηρέτη και δούλο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Δουλεύεις ,δουλεύεις για να απολαμβάνουν οι συντελεστές της ΝΤΠ!!!!!!!!!!

Σήμερα  οι πολίτες της Ελλάδας βρισκόμαστε στα πρόθυρα της οικονομικής εξαθλίωσης με όλους αυτούς τους δυσβάσταχτους φόρους , με την ακρίβεια που μας έχουν επιβάλει σε κάθε προϊόν της καθημερινότητάς μας και αυτό γιατί το επιτρέψαμε εμείς να γίνει. Έχουμε βάλει πουλημένους και άχρηστους  να διαχειρίζονται τα δικά μας και παρακολουθούμε αμέτοχοι χωρίς να συμμετέχουμε να ελέγχουμε ότι είναι δικό μας!!!!!

Περιμένουμε απλά να εκτελέσουμε τις αποφάσεις  των <<βολευτών >>!!!!!!!!!

Τώρα λοιπόν που έμαθες που πηγαίνει  ο ΦΠΑ μήπως ήρθε η ώρα να ελέγξεις και να πάρεις τις αποφάσεις σου  Ε.ΣΥ ;

ΔΕΛΑΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΠΗΓΗ https://delagrammatikaeleftheria.gr/

 

Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΔΕΛΑΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠ.ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ

email: e.delagrammatika@eurovouli.gr     Τηλ:  6976653520

ΣΕΛΊΔΑ ΣΤΟ facebook : Δελαγραμμάτικα Ελευθερία- Υπ.Ευρωβουλευτης Ελλήνων Συνέλευσις 

ΣΕΛΙΔΑ ΣΤΟ twitter Χ :   Δελαγραμματικά Ελευθερία @EDelagrammatika

ΣΕΛΙΔΑ ΣΤΟ instagram: Δελαγραμμάτικα Ελευθερία- Υπ.Ευρωβουλευτής Ελλήνων Συνέλευσις  

ΣΕΛΙΔΑ ΣΤΟ :  Tik-Tok